Thursday, September 20, 2007

Feast for the Eyes... raya cookies







22 comments:

n a d i y a h said...

WOW! buat bisnes ker? ble tumpang sekaki..., nih, x sah kalo x raya rumah maksu, mesti menjadi agenda utama raya nih...yg atas sekali tuh sangatla menarik...

Wawa said...

drools.

tahun ni saya puny akuih seperti biasa, kuih tunjuk2 je

drNO said...

nadiyah- kakak raya mana dulu thn ni? melaka@perak? msu ada lenggong first raya.
ada nk request apa2 kuih or kek for raya...tgh berkobar nk buat nih....
yg atas sekali tu, cookies yg buat utk adik psu kawin tu...tp versi kecik...

drNO said...

wawa- dtg la jln ipoh raya nanti... boleh Umar jumpa Umar...anyway...I believe they've met a few months back in kl. :):)

flush said...

waaa.. baru seminggu puasa..

nanti dtg lumut.. souvenir sebalang k..

FA said...

dear Dr No,

may i have the recipe for the frosting u used on the biscuit posted ?

i am looking for a frosting that wouldnt melt and no need to be chilled in the fridge beforehand to be used on biscuits for my students.

too lazy to try recipes on the internet. Used to try a chocolate fudge i found in the net, but it turned out to be too sweet, until the sugar sink at the bottom and caramelized !

thank you in advance

regards,
Fa, ab_herbs@yahoo.com

I Cook4Fun said...

wow, dah buat biskut raya? How many kinds of biskut are you making this year? I really enjoyed all these cookies when I visit my muslim friends during the Hari Raya open house.

A Kel called Wonder ...... said...

Wow looks yummy! Your making me hungry can i have some of the chocolate chip cookies please??

CiK BaWaNg said...

eh...kuih raye nk jual ke nk buat raye ni? awal nye dah siap kuih raye~~~~ cik bawang teringin la nk beraye kat mesia..sedih rasenye..dah lame tak makan mak masak sahur nhn bukak puasa...huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

idham said...

:) ada provide delivery service ka? nak order boleh....?
suka nampak kueh raya kaler kaler tu....

idham

Anonymous said...

emmmmm

cant wait to be back home..
and taste all those cookies.
hehe..

blh ke mkn b4 raya? hehe

~ab~

diba said...

wow!!! baru seminggu puase dah berbalang semekot dia.. Sy baru sempat buat 2 jenis.. tu pun satu balang setiap jenis dah terkorban.. :P

Ngeehh ngeehh ngeehhh.. share gambo je ke yang?? Resipinye ngak ada? heheh.. bz body sungguh.. ;P

drNO said...

flush- amboi2...awal2 dah demand sebalang....bayar duit, kita buatkan...kita jual beli nak...heheheh
kalau pegi lumut, kita bawak la 2-3ketul... :D:D


FA- ok...:):)

drNO said...

ICook4Fun- buat memang byk...suka mencuba resepi, tp semua buat half bancuhan je. for raya, buat maybe 3-4jenis je kot.


cik bawang- nak beli ke? boleh je kita jualkan
hehehheh
saja suka2 buat...sian org raya kt korea....

drNO said...

a kel...- if u r within reach...u can surely have some...
thinking of making another version of chopchips cookies today...


idham- nk oder...?? boleh..bole.. tp sempat ke sampai? kot2 sampai dah hancuss jadi serbuk la pulak..

drNO said...

ab the anonymous- sapa suruh away from home??
masak for u jugak...makan la...
btw, a few of it dah nk abis pun...



diba- nk resepi yg mana? kita email le nanti...hihhihh..
diba..buat biskut apa? nk try jugak....

Anonymous said...

doc..ade sample x? kalo sodap, nal bli sbalang dua, wat balik kg....

Anonymous said...

doc..ade sample x? kalo sodap, nak bli sbalang dua, wat balik kg....

~M~

drNO said...

M - sample...boleh...nanti monday kita suruh pakchik tu bwk pegi opis :)

Dr Ezura said...

wah, dah byk cookies dah...kita blum start lg laa...bz...

Anonymous said...

dah ode dah ode heh heh..errr sape pokchik tue....

thanx for the sample anyway

~M~

drNO said...

Ezura- buat awal,nk antar kat bro-in-law kt bintulu. n testing2 recipe. next week baru buat byk skt utk bwk blk kg....

p/s my mum dah pesan, bwk blk kuih raya byk skt, mak x buat kuih thn ni...


m- thanks...:)