Monday, January 28, 2008

Jiwang Mood anyone??

In a 'jiwang' and lovey dovey mood...

I love this song since I first heard it during One In A Million I...
(however, this song is about 'unreturn' love...nothing to do with me...)

Begitu berat melangkah…
melihat kau bersamanya
adakah aku yg salah
atau hanya helah saja

ku masih mencintai diri kamu
bila kau menjauh
ku rindu

kau bagaikan udara
yang membantu aku untuk terus hidup diatas dunia
tanpamu ku lemah
pasti aku tak berdaya
kerna kau maha karya cinta …

biarpun kau tidak mahu
menerima kasih daku
ku kan setia bersama mu
sehingga ke akhir waktu

ku masih menyayangi diri kamu
bila kau berlalu
ku rindu ..

kau bagaikan udara
yang membantu aku untuk terus hidup diatas dunia
tanpamu ku lemah
pasti aku tak berdaya
kerna kau maha karya cinta

kau takkan dapat aku lupakan
kerna kau lah punca cinta kita
mengajar aku erti bahagia
kembalilah ..
terimalah pesan daku
yang akan terus menunggu …


you know which song I'm refering to?...
yup...maha karya cinta (only best sing by Faizal OIAM)
if you feel like listening...here's the clip...






p/s= to my darling AB, you don't have to sing me this song...u r not born to be a singer...:):):);p
Anyway, this paragraph is for you
kau bagaikan udara
yang membantu aku untuk terus hidup diatas dunia
tanpamu ku lemah
pasti aku tak berdaya
kerna kau maha karya cinta …


p/ss- I won't be home this week...i'll might be away from the blogging world...so, u guys, take care...muahhh...

14 comments:

CiK BaWaNg said...

first time jugek dengar lagu nih...boley tahan jugak..:D:D

kasutVincci said...

salam kenal..
tgk tak ajl mlm td masa fiq nyanyi lagu ni? Best jugak kan? Hehe

neeza shahril said...

drno, kalau mr AB nyanyi pun apa salahnya... yang penting lirik tu... bab melodi or tune yang lari tu, tutup sebelah telinga je laaa... heheheee

nadiyah said...

hahahhaha...mana cupcakes maksu?

zaitgha said...

ada jugak dgr kat radio tapi tak tahu dia yg nyanyi lagu nih he he....i always feel hes the few better new singers ...you take care too Dr. No

pat said...

Haalloooo!! Apa khabar??

I minat sgt dengar lagu mahakarya cinta..Best!

inah said...

salams dr..shaya pun suka lagu nii..dr ok x? how r u feeling today?

HLiza said...

Amboi jiwangnya..jgn2 baby girl tak? I'm still saddened by what Faizal Tahir had done to damage his reputation..urgghh..

idham said...

ke mana ye tuan rumah...?
lama nye menghilang...
atau dah pindah untuk bersama abang awak di KL tu hehehe...

idham

drNO said...

cik bawang- okay la jugak lagu ni kan :)



kasutvincci- AJL..tgk2...ehheheh...tp kita x minat fiq....:)

drNO said...

neeza- ye la....kalau kita kata jgn nyanyi pun, bukannya dia dgr, kalau dah dia nk nyanyi....
mmg dah biasa buat dengar x dengar dgn nyanyian mr AB n apprentice dia si Umar tu...:)

drNO said...

nadiyah- amacam cupcakes hari tu? kakak sempat ke pun mkn, maksu tgk busy tul 2-3 hari before fly tu..



zaithga- thanks...yup, he's among a 'better' singer..

drNO said...

pat- helloo...pat pun hari tu lama menyepi...how r u doing?
i'm ok now...:)




inah- kita sama2 suka..hehhe..
apsal x boleh bukak blog inah semlm??

drNO said...

HLiza- girl?? Mr AB is 110% sure it's boy. heheeh..we'll see... I haven't gone for my check up yet...teruk kan...may be this weekend..




Idham- tuan rumah dah ada ni.
last 2 weeks i was in kl with my cik abg la...
nk pindah la nih...